Handleiding voor de zoektocht Deel 1

Wanneer u op zoek wenst te gaan naar God kan u best een goede handleiding en begeleidingsboek of gids gebruiken. Hiertoe raden wij u de Bijbel of Heilige Schrift aan.

Eerst kijken wij rondom ons, naar de mensen en plaatsen waar wij kunnen verblijven en naar toe gaan.

De reis rond de wereld

Sporen en Paden

Er zijn heel wat paden die wij kunnen bewandelen in ons leven. Maar niet alle zijn zo goed voor ons of leiden ons naar de juiste plaats.

 

Het komt er op aan om zonder al te veel omwegen op tijd op de eindbestemming te geraken.

 

Hiertoe kunnen wij best de juiste wegenkaarten of gps gebruiken.

 

De Schepper van het universum heeft hiertoe een goede handleiding voorzien. door hem uitgekozen mensen hebben Zijn gedachten neergepend. Verscheidene mensen hebben zo opgetekend wat God Zijn wensen voor ons zijn en hoe wij ons moeten gedragen in dit leven en welk parcours wij best aflopen.

Plaatsen

Als wij rondom ons kijken zijn er heel wat aantrekkelijke plekjes waar het ogenschijnlijk tof lijkt te vertoeven.

 

Regelmatig worden ons heel aantrekkelijke dingen voorgesteld. Overal staat er wel iets klaar om ons te verleiden.

 

Wij gaan in ons leven echter een keuze moeten maken waar wij echt naar toe willen. Wij kunnen niet alles verlangen en niet alles is wat het lijkt te zijn.

Mensen

Rondom ons kunnen wij heel wat mensen zien. Sommigen van hen zien ons graag en hebben het beste voor met ons. Maar anderen hebben een hekel aan ons en zouden niet liever hebben dat het verkeerd met ons afloopt.

 

Op onze levenstocht kunnen wij ons best omgeven met mensen die ons positief kunnen beïnvloeden en die ons extra energie kunnen bezorgen om in deze lange gevaarlijke tocht te slagen.

 

Het welslagen van onze zoektocht en ons levensavontuur hang van veel factoren af. De personen die wij ontmoeten zullen mee het leven bepalen dat wij al of niet zullen kunnen genieten of verafschuwen, mede door hun toedoen.Reactie schrijven

Commentaren: 0