Kan men God zoeken en ervaren

Is het wel mogelijk om op zoek te gaan naar God en deze te vinden?

In deze wereld waar wij een druk bestaan hebben, kunnen wij dan wel God gaan zoeken?

Ja, dat is mogelijk indien je bereid bent er tijd voor vrij te maken.

 

God is bereid om diegenen die opzoek zijn naar Hem naderbij te komen en te treffen.

 

God, die alles geschapen heeft men ene doel, heeft voor ons alle gezag. Dankzij Hem bestaan we, aan Hem danken we het feit dat we ademen en leven. Hij zou ons niet laten leven indien Hij niets voor ons voelt of geen contact met ons wil. Voor Hem is het namelijk belangrijk dat Hij contact heeft met Zijn schepselen. In Zijn Plan hoort een goede relatie tussen mens en God.

 

Kunnen wij in deze drukke wereld God ervaren?

 

Ja dat kan.
God laat zich kennen in Bijbelse uitspraken, profetieën en het handelen in de geschiedenis. Hij laat zich kennen in het optreden van Jezus, in zijn volgelingen nu, in de ervaring van de Heilige Geest, Gods Kracht. het is Zijn Kracht die ons geestelijk zal voeden en verder vooruit zal helpen om onze zoektocht te verwezenlijken.

 

Betreft de ervaringen met God is er door heel vele mensen al nagedacht geworden en hebben heel wat mensen hun ervaring opgetekend. Deze zijn zeer uiteenlopend. Nu en dan zullen wij in dit blog zulke ervaringen ook laten spreken om die godservaring te laten zien aan u. Het zijn zulke getuigenissen die anderen ook weer kunnen helpen om verder te gaan op hun tocht naar het zoeken naar levensdoelen en naar de Maker van dit alles.

 

Ook zal je merken dat er in het leven hoogtepunten zijn waarop je als zoekende en als gelovige opeens dicht bij God voelt.Het kan in zeer intieme stilte ogenblikken zijn, op rustige momenten van de dag of de nacht, maar ook op ogenblikken waar je zelf geen uitweg vindt. Het zijn die laatste ogenblikken trouwens die voor velen een keerpunt in hun leven betekenen. dikwijls als er iets zeer ernstig voorvalt in het leven is dat het ogenblik dat men God aanroept of Hem bij de zaak wil betrekken. Dan zal ook die God er zijn om antwoorden te geven. Dan komt het er op aan om Zijn signalen te erkennen en er juist op te reageren.

 

Die eerste Gods ervaring moet dan de aanstoot zijn om je tocht naar de Ware God te gaan aanvatten. Dan ga je het waar moeten maken en bewijzen of je echt naar God wil zoeken en deze wil gaan vinden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0