Op deze pagina hebben wij de teksten rond geloof en geloven, van deze website, bijeen gebracht.

 

Hier kan u meerdere artikelen vinden die eens kijken en lezen wat geloven eigenlijk inhoudt, hoe mensen hun geloof belijden, hoe dat het komt dat er zoveel godsdienstgroeperingen zijn en wat die voor betekenis hebben.

 

Wanneer wij op zoek gaan moeten wij ons zelf bevragen waarom wij op zoek naar Hem willen gaan en of wij bereid willen zijn om in Hem te geloven als wij beginnen te ontdekken dat God een realiteit is waar wij rekening mee moeten houden.

 

Wanneer wij over geloof praten is godsdienst niet ver af. Sommigen twijfelen aan het nut van godsdienst, anderen vinden het iets gevaarlijks omdat volgens hen al zo veel oorlogen zijn gevoerd. Zij die beweren dat Godsdienst de oorzaak is van terreur en geweld willen wij bewijzen dat zulk een bewering helemaal geen opgeld maakt daar er meer politieke misdrijven en oorlogen voor machtsgewin zijn gevoerd dan werkelijk voor het geloof.

 

Hopelijk kan u in de hier gepresenteerde artikelen rond geloof, geloven en godsdienst voldoende antwoorden vinden. Maar wees niet bang om te reageren op een artikel of vragen te stellen indien u nog met vragen blijft zitten.

Artikelen rond geloof en geloofsbeleving

Met vragen zitten over ontstaan en redenen van zijn

Wetenschap staat al eeuwen voor vele raadsels, ook al mogen sommige schijnbaar opgelost zijn, steeds wordt men verrast door nieuwe vindingen.

meer lezen 0 Berichten

Complexiteit, organisatie en precisie bewijzen intelligente Ontwerper

Gelovend in wetenschap  maar toch op zoek naar een intelligente Ontwerper en deze wezen te vinden

meer lezen 0 Berichten

Kan men een verbinding maken met iets dat men niet kan aanraken

Je zal misschien de vraag stellen hoe het mogelijk is om zich te verbinden met iets dat men niet kan zien of waar men niet dadelijk of makkelijk het bestaan van kan bewijzen.

meer lezen 0 Berichten

Wegpatroon volgen om verbindingen aan te gaan

Niet alle kaartenmakers zijn even goed en leveren niet dezelfde kwaliteit af. Om een zoektocht goed aan te vangen kiest men daarom best die kaarten van de Beste of Grootste Ontwerper, in dit geval van Diegene waar men op zoek naar is.

meer lezen 0 Berichten