De Goede Ruggengraat

In vorige tekst hebben wij gezegd dat een menselijk lichaam behoefte heeft aan een goede wervel. Een gezond lichaam is opgebouwd rond een goede ruggengraat.

Als we meer willen leren over God en tot een goede relatie met Hem willen komen, moeten we ook een goed gestructureerd lichaam verwerven. 

GPS voor het leven

Als we op een grote reis willen gaan is het veel gemakkelijker om het avontuur te ondernemen als we onszelf hebben voorbereid. Daarvoor kunnen best een aantal goede wegenkaarten en een reisgids aanschaffen.

 

De meeste mensen voorzien zich wel van de juiste wegenkaarten en tegenwoordig schaffen zij ook een goede GPS aan. Maar hoeveel mensen willen zich een goede GPS aanschaffen die de levensroutes aanduidt?

 

In wezen kunnen wij de boekenverzameling van Oude Geschiften als zulk een gps-toestel aanschouwen.
De goddelijke Schepper heeft namelijk ook een handleiding voor de mensheid voorzien om een levens-avontuur te ondernemen. Die Handleiding of Gids voor het leven zou altijd de ruggengraat van ons geloofsleven moeten zijn.

Vele mensen hebben ook meerdere kasten vol met boeken, platen, cd's en dvd's. De magnetofoon banden en bakkelietplaten zijn verleden tijd terwijl vinylplaten hun periodes van populariteit hebben.

 

Oudere geschreven werken kunnen nu een verouderd taal gebruik hebben maar kunnen ook aangaande de benadering van de onderwerpen of schrijfstijl verouderd zijn en helemaal buiten de gading vallen. Zo ook zijn heel wat films in de vergetelheid belandt om dat zij het hedendaagse publiek niet meer kunnen aanspreken.

 

Van zeer zeer oude geschriften kan echter gezegd worden dat zij aan iets verloren hebben. Indien zij in een hedendaagse schrijfwijze worden gelezen kunnen zij nog vele harten bekoren. Nog steeds spreken zij vele mensen aan en is het eigenlijk onbegrijpelijk waarom er niet meer mensen die verzameling van boeken ter hand nemen om te lezen. Meerdere mensen hebben wel heel wat commentaren op die boeken die ze eigenlijk nog nooit echt gelezen hebben. Nochtans kunnen zij ze meestal goed bekritiseren en afbreken.

 

Zij zouden best zoals iedereen die een goed leven wil leiden, die grote verzameling van apart geplaatste of heilige geschriften aanschaffen en door nemen. Een grondige studie van die boeken is meer dan verantwoord.

U moet natuurlijk niet een hele kast vol gaan stoppen met een grote hoeveelheid dikke boeken. De boeken zijn al voor u samengesteld in één naslagwerk dat niet zo dik hoeft te zijn. Op de foto hiernaast zijn meerdere verzamelingen van Bijbels opgesteld. Er zijn namelijk zeer vele vertalingen, waarvan sommige mensen denken dat zij typisch voor een bepaalde kerk of geloofsgemeenschap zijn. Opmerkelijk is dat ook al heeft men zo veel getracht die bijbel te vernietigen of haar woorden te  ontkrachten, zijn die woorden toch blijven bestaan en steeds hetzelfde blijven zeggen. daar zit juist de bijzonderheid van de Algemene Auteur achter.

 

Ook al zijn het meerdere auteurs die de woorden van de Hoofd Auteur hebben opgeschreven, steeds hebben zij zich ter beschikking gesteld van Hem die hen opgeroepen had die taak te vervullen. Ook zij hadden een zeer sterke ruggengraat nodig om zich in hun leefomgeving te kunnen weren en om steeds door te zetten hoe God het wenste. Dat zij niet altijd slaagden is ook te lezen in hun werken, want niets verstopten zij of lieten ze onbesproken.

 

Ook voor vandaag, waar ook wij sterke schouders moeten hebben is dat verzamelwerk een goed bouwstof om onze ruggengraat goed sterk te maken. Alle reden genoeg om het verzamelwerk aan te schaffen en te lezen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0